Garson babanın isyanını Deva Parti’li Aslan duyurdu
Basında yer alan haberlerde Uzaktan eğitim sorunlu olacak.
“Evde ne bilgisayar ne de internet var, nasıl olacak?” sorusu uzaktan eÄŸitimi için baÅŸlıca sorun
Okullar 21 Eylül 2020 tarihinde açılıyor. Corona virüsü tedbirleri kapsamında uzaktan eÄŸitimin baÅŸlaması ise evinde internet olmayan ve birden fazla çocuÄŸu olan aileleri çaresiz bırakıyor.
Garsonluk yaparak geçimini saÄŸlayan bir baba ‘uzaktan eÄŸitim' ile ilgili ÅŸu mesajı paylaÅŸtı: “Garsonluk yapıyorum yemekhanede. Tekstil firmasının yemekhanesinde. Åžimdi uzaktan eÄŸitim baÅŸladı. Okuyan 3 tane ilköÄŸretim öÄŸrencisi çocuÄŸum var. Hepsinin canlı ders görmesi gerekiyor. Fakat evde ne internet ne de bilgisayar var. Nasıl ders alacak bu çocuklar, hiç bilmiyorum. Allah rızası için yardımcı olursanız sevinirim.” Zor durumda olan babanın mesajını paylaÅŸan Deva Partisi Kurucusu Essum Aslan ise yetkililere, “Evde tek televizyon varsa, 3 çocuklu bir hanede nasıl EBA TV izlenecek?” diye sordu.
Aslan, babanın durumuyla ilgili konuÅŸmasını ÅŸöyle sürdürdü: “Dersler dört gün boyunca online olacak. Evde birden fazla çocuk varsa eÄŸitim aracı nasıl saÄŸlanacak? İnterneti olmayan kiÅŸiler eÄŸitime nasıl eriÅŸecek? Bunlar cevap bekleyen çok önemli sorular.”